Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Atlaszcédrus- a sokoldalú óriás

Az atlaszcédrus egy örökzöld fa, amely nagyon magasra, akár 50 méterre is meg tud nőni.  Ebből a fából többféle, akár illatosításra is használható anyagot lehet kinyerni, ilyen az illóolaj, a gyanta és az abszolút kivonat.

Az atlaszcédrus illóolaj testi, szellemi és lelki síkon is képes kifejteni jótékony hatását, így már az ókori Egyiptomban is használták ezen csodás összetevőket pl. a balzsamozási szertartásokhoz, illetve illatosításra, hiszen már akkoriban éltek parfümkészítő mesterek, akik mind személyes használatra, mind vallási szertartásokhoz készítettek parfümöket. 

A kozmetikában a mai napig alkalmazzák például parfümkészítésre, narancsbőr elleni készítményekben, fejbőr serkentésére, zsíros arcbőr kezelésére, aromaterápiában használatos különféle légzési problémák kezelésére.

Az ArtNatura natúr dezodorok közül a Forestben és a Freshben használok atlaszcédrus illóolajat nemcsak illata, hanem összehúzó tulajdonsága miatt is, amely által hatással van a verejtékmirigyekre, ezáltal segít csökkenteni az izzadás mértékét.

.Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blog bejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!


Kapcsolódó termékek