Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Ausztrál teafa illóolaj

Ausztrál teafa illóolaj

A teafa illóolaj a legismertebb illóolajok egyike. Meg merem kockáztatni, hogy azok is hallottak már nagyszerű tulajdonságairól, akik nem is használnak illóolajokat a mindennapjaikban. Természetesen az ArtNatura natúr dezodorokban is ott a helye.

Az ausztrál teafa tudományos neve Melaleuca alternifolia.  Nevéből adódóan Ausztráliában honos növény, a mocsaras vidéket kedveli leginkább, azonban mivel nagy a kereslet rá, így ültetvényeket kellett létrehozni azért, hogy ezen megnövekedett igényt ki lehessen elégíteni.

Úgy gondolom, hogy teafa illóolaj egyik háztartásból sem hiányozhat, hiszen fertőtlenítő, vírusölő hatása miatt a kisgyerekek, a tinédzserek és a felnőttek is rengeteg módon alkalmazhatják.

A natúr dezodorban a baktériumölő hatását használom ki ennek az illóolajnak, hiszen az izzadságban elszaporodó baktériumok számát segít csökkenteni. A verejtékezés maga hasznos az emberi szervezet számára, azonban a benne elszaporodó baktériumok okozzák a kellemetlen testszagot.

Kisgyerekek esetében kitűnő összetevője lehet pelenka krémnek, a tinédzserek a bosszantó pattanásaikat kezelhetik vele, a felnőttkori aknékra és a rosaceara is jótékony hatással van. Alkalmazható még korpás és problémás fejbőrre, intim higiéniai eszközként, a levegő fertőtlenítésére, takarításra és sorolhatnám még mennyi előnye van ennek a sokoldalú illóolajnak.

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blogbejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

Kapcsolódó termékek