Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Babassu olaj - jellegzetesen mesés illat

Babassu olaj- jellegzetesen mesés illat

Ismételten jelentkezem egy blog bejegyzéssel, amelyben a babassu olajat hoztam el Neked, az Artnatura natúr dezodorok egy újabb csodálatos összetevőjét.

A babassu olajat a babassu pálma magjából vonják ki. Brazília északi területetin fontos jövedelemforrás a babassu termés, de a mindennapi élet szempontjából is elengedhetetlen, hiszen gyümölcséből magas vas-és kálcium tartalmú lisztet álltanak elő, vastag héját fűtésre használják, a leveleiből pedig tetőt építenek, illetve a bennszülöttek szőnyeget szőnek.   

A babassu olajat fair trade láncba kapcsolódva, vegyszermentes termőterületeken növő pálmákból nyerik ki a régi módszereket használva. Napon kiszárítják a diót és amikor már megfelelően száraz, akkor fából készített eszközökkel addig ütik, míg a héjuk megreped. Bennszülött nők végzik ezen tevékenységet, ezzel segítve a helyi lakosok életminőségének fenntartását, illetve javítását.  

A babassu olaj zsírsavakban gazdag, így kitűnően hidratál, regenerál, véd és nyugtat, kitűnően alkalmazható érzékeny bőrterületekre, illetve érzékeny bőrűeknek - pl. hónalj, babák stb.-  szánt kozmetikumokban.

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blogbejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

Kapcsolódó termékek