Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Citromos eukaliptusz illóolaj

Az ArtNatura Fresh natúr dezodornak a citromos eukaliptusz illóolaj adja a friss, citrusos illatát. Sokan kérdezték tőlem, hogy miért pont ezt az illóolajat használom, miért nem például a citromfüvet. Ennek az az oka, hogy a citromfű illóolaj sokkal inkább allergizáló, mint a citromos eukaliptusz és mivel a hónalj nagyon érzékeny terület, így minél inkább szerettem volna csökkenteni az allergén tényezőket.

A citromos eukaliptusz egyik fajtája az Ausztráliában őshonos eukaliptusz fáknak. Örökzöld növények, 45 méter magasra is képesek megnőni. Citromos illata akkor tör elő, amennyiben a leveleit összezúzzuk, az illóolajat is a levelekből állítják elő vízgőzdesztillációval.

Amellett, hogy  - véleményem szerint - nagyon jó illata van, rengeteg jótékony hatással is rendelkezik. Frissítő és egyben nyugtató hatása miatt párologtatóba, porlasztóba csepegtetve a szoba légterében kitűnően használható, valamint a bőrnyugtatásra szánt készítményekbe  mint pl ekcéma ellenes, rovarcsípésekre szánt és egyéb irritációkra készített krémek, kenőcsök is szuper összetevő. Csakúgy mint a gerániumnak vagy a levendulának, a citromos eukaliptusznak sem szeretik a szúnyogok az illatát, így rovarriasztó sprayben hatékonyan alkalmazható.

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blog bejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

Kapcsolódó termékek