Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Hogyan válaszd ki a bőrödnek megfelelő kozmetikumot?

Úgy gondolom, soha nem lehet eléggé hangsúlyozni azt, hogy mennyire fontos a bőrnek megfelelő kozmetikum kiválasztása.

Amennyiben nem a bőrtípusotoknak megfelelő kozmetikai terméket használtok, az többet árthat, mint használ.

Egyrészt az esetlegesen már meglévő bőrproblémáitok még súlyosabbá válhatnak, illetve amennyiben eddig nem tapasztaltatok ilyen jellegű problémákat, egy rossz választás előhozhatja őket. Például pattanások, illetve még több pattanás jöhet elő, kipirosodik, kiszárad, viszketni kezd a bőr és még rengeteg egyéb, nemkívánt hatást válthat ki.  

Másrészt pedig lehet, hogy egy olyan kozmetikummal kapcsolatban lesz negatív élményetek, amely számotokra is megfelelő, akár a legmegfelelőbb lenne, amennyiben jól választjátok ki a termék közül a nektek valót.

 Engedjetek meg néhány tippet tőlem a bőrápolással és a kozmetikum választással kapcsolatban.

  • A megfelelő étkezés, vízfogyasztás és testmozgás elengedhetetlen a bőr egészségének megőrzése, illetve az esetlegesen felmerülő bőrproblémák megszüntetése vagy enyhítése érdekében.


  • Amennyiben súlyosabb, hosszan elhúzódó bőrproblémátok jön elő, mindenképpen látogassatok el egy bőrgyógyászhoz, aki meg tudja állapítani, hogy pontosan mivel álltok szemben és milyen termékek használatát javasolja. Például a kuperózis, rozácea vagy seborrhea megállapítása elsősorban bőrgyógyász feladata.


  • Megfelelő időközönként látogassátok meg a kozmetikusotokat. Értelemszerűen, akinek problémás bőre van, annak többször van szüksége arctisztításra, de azoknak is, akik szerencsések és szép a bőrük, alkalmanként egy-egy bőrfrissítő és ápoló kezelés mindenképpen ajánlott. Mindemellett - véleményem szerint - érdemes kozmetikus tanácsát kikérni, hogy nektek, adott bőrtípussal milyen bőrápolási rutint érdemes követni és milyen termékeket érdemes vásárolnotok.

    Tekintettel arra, hogy kozmetikus végzettséggel is rendelkezem, valamint az anyukám kozmetikus, nagyon sok gyakorlati tudást szereztem tőle, így az oldalamon megpróbálok a lehető legtöbb információt megosztani veletek az adott termékkel kapcsolatban annak érdekében, hogy a lehető legjobban tudjatok választani. Amennyiben kérdésetek merül fel a termékekkel kapcsolatban, e-mailben, telefonon, Facebookon, Instagramon fel tudjátok nekem tenni a kérdéseiteket, azonban nagy segítség lehet nektek is és nekem is, amennyiben megismeritek egy olyan kozmetikus és /vagy bőrgyógyász véleményét, aki látta a bőrötök állapotát.

 

  • Mielőtt megvásároltok egy krémet, egy deot vagy egyéb kozmetikumot, mindig olvassátok el, hogy kinek javasolt az adott termék, a termék leírását, a használati útmutatót és az összetevő listát, például tartalmaz-e olyan összetevőt, amire tudottan allergiásak vagytok. Természetesen még a legalaposabb utánaolvasás mellett is felmerülhet olyan eset natúrkozmetikum esetén is, hogy allergiás reakciókat vált ki, hiszen bármennyire tiszta alapanyagokat használ az adott termék gyártója, bármely összetevőre reagálhat a szervezetetek nemkívánatos módon. Épp ezért szoktam javasolni, főleg illóolajokat tartalmazó termékeknél, az előzetes bőrpróbát.

  • Amennyiben egy új terméket vásároltok és nem azonnal váltja ki a kívánt hatást, kérlek, legyetek türelemmel! Főleg egy natúrkozmetikum esetében. Egy új krém vagy akár egy natúrdezodor használatának megkezdésekor, főleg ha előtte nem természetes összetevőket tartalmazó terméket használtatok,  előfordulhat, hogy a bőrnek/szervezetnek átállási időre van szüksége. Természetesen ez alól kivételt képez, amennyiben allergiás reakciót tapasztaltok, mert abban az esetben azonnal fel kell függeszteni a használatot.

 

Remélem, tudtam segíteni ezzel a néhány tanáccsal abban, hogy a számotokra legmegfelelőbbet tudjátok kiválasztani akár az ArtNatura kozmetikumok közül.

 

 

Kapcsolódó termékek