Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Jojoba olaj

A jojoba olaj véleményem szerint egy Jolly Joker a kozmetikában.  Ez az az olaj, amelynek szerkezete leginkább hasonlít az emberi faggyúéhoz, így minden típusú bőrre és hajra alkalmazható. Mindemellett gyorsan felszívódik és nem tömíti el a pólusokat. 

De nézzünk akkor néhány konkrétumot is, hogy miért is szeretem használni az ArtNatura termékekben ezt a sokoldalú természeti kincset és megosztok Veled néhány tippet, hogy milyen területeken segíthet Neked a jojoba olaj. 

A jojoba olaj kitűnő hidratáló hatása miatt nagyon jól alkalmazható száraz bőr ápolására nemcsak az arcon, hanem a teljes testen, így mind arckrémekben, mind testápoló krémekben tökéletes helye van ennek az összetevőnek. Akár a sarkakon lévő repedések hidratálására is használhatod magát a jojoba olajat egyedüli ápolóként, illetve ha a körömágyat naponta vékonyan bekened jojoba olajjal, úgy az finoman megpuhul.

A hidratáló hatás mellett gyulladásgátló tulajdonsággal is rendelkezik a jojoba olaj, ezért jótékony hatással van az ekcémára, a pikkelysömörre és a pattanásokra is. Sokan úgy gondolják, hogy akinek pattanásos a bőre, azoknak szárító kozmetikumot kell használni, azonban a szárítás arra készteti a bőrt, hogy több zsírt termeljen, amely eltömíti a pólusokat és még több miteszer, pattanás keletkezik. A kombinált, illetve a zsíros, pattanásos bőrnek is szüksége van olajra csak kevesebb mennyiségben és gyorsan szívódó, nem komedogén jellegűekre.

Feszesítő hatása révén a ráncok ellen is bevetheted a jojoba olajat, illetve a jojoba olaj tartalmú krémeket.

Végül, de nem utolsósorban rendkívül jó hatással van a hajra is pl. a haj növekedését is segít serkenteni, valamint hidratálja is azt, így a száraz hajnak és az irritált fejbőrnek is megfelelő ápolást tud nyújtani. Mivel a haj faggyújához is hasonlít a jojoba olaj összetételében, így a zsíros hajat is megfelelően kiegyensúlyozza. 

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blog bejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

 

 

Kapcsolódó termékek