Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Kandelilla viasz

Kandelilla viasz

A kandelilla viaszt egy Mexikóban honos cserje leveleiből nyerik ki úgy, hogy a leveleket forró vízbe merítik. Az így kinyert viaszt összegyűjtik a víz felszínéről, majd ahhoz, hogy a felesleges víz eltávozzon, alacsony lángon melegítik, utána a viaszt kiterítik, hagyják kihűlni, majd apró darabokra törik.

A kandelilla viaszt nagyon sok területen alkalmazzák pl. az élelmiszeriparban, de a kozmetikumok készítéséhez is nagyszerűen hasznosítható, hiszen bevonatot képez a bőrön, ezáltal védve az érzékeny területeket mint például az ajkak vagy a babapopsi, illetve szilárdságot kölcsönöz a készítményeknek.

Az ArtNatura natúr dezodorokban a méhviasz helyettesítőjeként használom a kandelilla viaszt, így állati eredetű összetevő nélküli, azaz vegan dezodort  tudok előállítani.

A kandelilla viasznak magas az olvadáspontja, ezen tulajdonsága nagyszerűen kihasználható a sminkkészítmények megalkotásához is.

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blogbejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!


Kapcsolódó termékek