Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Kokum vaj

Készen állsz az ArtNatura testvajak főbb összetevőivel való ismerkedésre? Rendben, akkor kezdjük a sort egy olyan alapanyaggal, amely valamennyi testvajamban megtalálható. Ez pedig a kokum vaj.

A kokumfa egy örökzöld fa, amely India trópusi erdőiben honos. Maga a kokum gyümölcs egy apró, piros színű termény, amelynek húsát, magját fűszerként használják, a húsából frissítő italt is készítenek, valamint az ayurvédikus készítményekben is felhasználják a fa különböző részeit.

Magát a vajat a gyümölcs magjaiból nyerik ki, amely erőteljes regeneráló, hidratáló hatással bír, így leginkább a száraz, sérült bőr és haj ápolására szolgáló készítményekben szokták alkalmazni, de minden bőr-és hajtípus meghálálja a kokum tápláló, öregedésgátló, rugalmasító hatását.

Én mindezen csodás tulajdonságai mellett azért is használom, mert könnyen beszívódik a bőrbe, nem hagy zsíros érzetet, így akár nyáron is használhatóak testápolásra a kokumot tartalmazó ArtNatura testvajak.

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blog bejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!


Kapcsolódó termékek