Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Levendula illóolaj

Levendula illóolaj

Itt a levendula szezon, így arra gondoltam, hogy ebben a bejegyzésemben az ArtNatura natúr dezodorok következő fontos összetevőjéről, a levendula illóolajról írok neked. 

Imádom a levendulamezőket, a színeit, az illatát….. egyszerűen imádom, de nem ezen okból használom a dezodorokban. A levendula illóolaj nagyszerű párost alkot a teafa illóolajjal, segítik egymást az izzadságban elszaporodó baktériumok számának csökkentésében. 

Nem tudom, hogy tudtad-e, de többféle levendula illóolaj létezik. Én ezek közül a 100% tisztaságú orvosi levendula (lavandula angustifolia) illóolajat használom valamennyi kozmetikumomban, így a dezodorokban is.

Csakúgy mint a teafának, a levendulának is rengeteg felhasználási módja van. Talán a legismeretebb tulajdonsága a nyugtató, regeneráló hatása mind a bőrre mind az idegrendszerre, segítséget tud nyújtani egy fárasztó nap után a pihentető alváshoz, bőrnyugtató hatását pedig kihasználhatjuk akár allergiás reakciók enyhítésére, csípés, napégés, szőrtelenítés vagy borotválkozás okozta irrítáció csökkentésére. Használható még babák esetében is, amennyiben a pelenka kipirosítja a bőrüket.

Mindemellett krémek, szappanok és a szoba levegőjének  illatosítására is alkalmazható.

Néhány otthon is alkalmazható tipp a számodra:

  • alkalmazhatod egy kád vízbe csepegtetve (10-15 csepp), javaslom egy kis tejben vagy olajban feloldani, csecsemőknél is használhatod, azonban nekik elég 1 cseppet feloldani ugyanilyen módon

  • fürdősóba is tehetsz néhány cseppet

  • párologtatókba csepegtetheted

  • készíthetsz illatos párnákat és beteheted akár a ruhák közé, akár alváshoz a párna alá 

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blogbejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

Kapcsolódó termékek