Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Magnézium-hidroxid

Magnézium-hidroxid

A jelenlegi összetevőjű és állagú ArtNatura natúr dezodor megalkotása egy nagyon hosszú folyamat volt az életemben, rengeteget kísérleteztem, számolgattam és természetesen annál is többet olvasgattam magyar és külföldi oldalakat, amelyek a natúr dezodorok működéséről és lehetséges összetevőiről szólnak.

Mielőtt elkezdtem volna dezodorokat készíteni a magnéziumot elsősorban úgy ismertem, mint egy nagyon fontos  ásványi anyag az emberi szervezet számára, hiszen a csontok szilárd vázát alkotja, valamint az idegrendszer és az izomzat megfelelő működéséhez is elengedhetetlen.

A kutakodásaim közepette azonban egyre több oldalon feltűnt a számomra a magnézium mint lehetséges dezodor összetevő. Kipróbáltam és működik.

A magnézium-hidroxid hatékony felszívó képességgel rendelkezik, így a nyílgyökérliszt mellett segíti a verejték felszívódását, valamint tudományos kutatások szólnak arról, hogy a magnézium minimalizálni képes az izzadságban lévő baktériumok okozta kellemetlen testszagot.

Ezen tulajdonságát kihasználva csökkenteni tudtam a szódabikarbóna mennyiségét a dezodorjaimban, így az érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják az ArtNatura dezodorokat.

Próbáld ki Te is!

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blogbejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

Kapcsolódó termékek