Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Makadámia olaj

A makadámia olaj talán nem a legismertebb összetevő, viszont - mivel nagyon sok kedvező hatása van a bőrre -, így szeretném Veled kicsit megismertetni őt is.

A makadámia olajat a makadámia dióból nyerik sajtolással. Maga a makadámia fa Ausztráliában és  Madagaszkáron honos. A makadámia diót fogyasztják önmagában, illetve különböző ételekben. Nagyon sok fehérjét tartalmaz, amely az izmok felépítéséért felel, valamint gazdag magnéziumban is, ami az izmokra, illetve az idegrendszer működésére is jótékony hatást gyakorol.

A bőr tekintetében is rengeteg pozitív hatása van. Csakúgy, mint a jojoba olaj, a makadámia olaj  is hasonló tulajdonságokat mutat mint az emberi faggyú, könnyen felszívódik, így valamennyi bőrtípus számára megfelelő alapanyag.

Jó hatással van a már kialakult terhességi striákra és a bőrön keletkező hegekre, halványítja azokat, illetve megelőzésként is alkalmazható. Lentebb láthatod azon makadámia olaj tartalmú ArtNatura termékeket, amelyek kifejezetten a striák enyhítésére alkottam meg és kismamák is használhatják. 

A bőr mellett a hajat is táplálja, segít védelmet nyújtani a környezeti hatások ellen.

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blog bejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

 

Kapcsolódó termékek