Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Mi, zsályák

Mi, zsályák

Mielőtt a natúr világba csöppentem volna nem igazán ismertem sem az orvosi zsálya, sem a muskotályzsálya illóolajat, így nem is alkalmaztam őket a háztartásomban sem. Direkt használtam az “őket” szót. Tudom, nyelvtanilag nem helyes, hiszen mégis csak tárgyakról beszélünk, de én nem tudok nem élőként tekinteni az alapanyagaimra, így engedjétek meg nekem ezt a kis “bakit”.

A zsálya egy évelő növény, gyönyörű kék virágai vannak- Nevét a latin "salvere", "gyógyítani, megmenteni" szóból származtatják. Az illóolajat gőzlepárlással állítják elő a leveleiből.

Ennek az illóolajnak igen erőteljes hatásai vannak a szervezetre, éppen ezért kellő óvatossággal kell használni. Mindig olvassátok el az ArtNatura weboldalon a termékeknél felsorolt ellenjavallatokat és ezeknek megfelelően válasszatok termékeket! 

Sok jótékony hatása van a zsályának mint például jól alkalmazható fertőzésekre baktériumölő és vírusölő hatása miatt, ösztrogén-utánzó tulajdonsága van, így hormonális problémák esetén is segítséget tud nyújtani. 

Összehúzó és izzadás szabályozó hatása lévén nagyszerű illóolaj az ArtNatura dezodorokhoz is.

A muskotályzsálya illóolajat gőzlepárlással nyerik ki a növény föld feletti részeiből és szintén női hormonhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, tehát alkalmazható például menstruációs panaszok esetén. 

Mivel a túlzott izzadást hormonális problémák is okozhatják, valamint a muskotályzsálya illóolajnak izzadságmirigy szabályozó hatása is van, így az ArtNatura Summer natúr dezodort azoknak is ajánlom, akiknek a túlzott izzadás hátterében valamilyen hormon okozta tünet áll, azonban mivel terhesség alatt nem javasolt ezen illóolaj használata, így a kismamák kerüljék.

 Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blog bejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

Kapcsolódó termékek