Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Miért is jó a testvaj a bőrünknek?

Be kell Neked vallanom, hogy mielőtt elkezdtem volna készíteni, soha nem használtam testápolóként testvajat, azóta azonban megtapasztaltam, hogy milyen jó hatással van a bőrömre, így nagy rajongója lettem, csakúgy mint a habkrémeknek.

A testvaj kizárólaj vajakból, olajakból és egyéb hatóanyagokból áll, mint például illóolajok. Azért használom az illóolajokra a hatóanyag szót, mert én úgy válogatom össze az egyes fajtájú készítményekhez az illóolajokat, hogy figyelembe veszem azok “terápiás” hatását, azaz azt, hogy milyen előnyökkel járnak az adott bőrtípus számára. Így például az extra száraz bőrre való testvajban guajakfa illóolajat használok, amely leírások alapján bőrregeneráló és gyulladásgátló hatása miatt jól alkalmazható akár az ekcémás bőrre is. 

Megosztok Veled néhány tudnivalót a testvaj használatáról azért, hogy Neked is jó élmény legyen az első találkozás velük. 

A testvajat elég egy héten 1-2, maximum 3 alkalommal használni annak függvényében, hogy nyár van vagy őszi-téli időszak. 

Jóllehet gyorsabban szívódó összetevőket válogattam össze, így nem kelt olyan zsíros hatást mint a sheavaj alapú habkrém, így akár napközben is használhatod őket, azonban leginkább akkor fejtik ki jótékony hatásukat, amennyiben ugyanúgy, mint a habkrémeket, este fürdés után, enyhén nedves bőrre használod, mert a víz segíti a vajak, zsírok felszívódását. 

A testvajak - a habkrémekkel ellentétben - egész évben elérhetőek a webshopban, van időd kipróbálgatni valamennyit. Néhány nap múlva induló bejegyzés sorozatomban megismertetlek majd az ArtNatura testvajak főbb összetevőivel. Remélem, velem tartasz. 

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blog bejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!

Kapcsolódó termékek