Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Miért különlegesek az ArtNatura szilárd samponok?

Mindenképpen szerettem volna nektek bemutatni az új ArtNatura szilárd samponokat kettő okból is.

Az egyik az, hogy néhány szóban elmagyarázzam nektek, miben térnek el a sampon szappanjaimtól. A másik pedig az, hogy megismertessem veletek, miért is különlegesek az új ArtNatura szilárd samponok.

Nem tudom, hogy tudjátok-e azt, hogy a szilárd samponok teljesen más eljárással készülnek és más összetevőket tartalmaznak, mint a sampon szappanok.  A sampon szappan úgy készül, mint a fürdőszappan, így a PH-ja is lúgos, ami miatt szükség lehet  - de nem biztos, hogy kell, például nekem sosincs rá szükség - a hajmosás után ecetes vagy citromsavas öblítésre.

A szilárd samponok esetében erre nincsen szükség. Az előzetes laboratóriumi vizsgálatok alapján az ArtNatura szilárd samponok például PH 4-6 közé esnek, amely a megfelelő érték a samponok esetében. A szilárd samponnal történő hajmosás után éppen ezért nincs szükség ecetes öblítésre, így azoknak is tökéletes, akik esetlegesen az öblögetést macerásnak gondolják.

Természetesen akár a sampon szappant, akár a szilárd sampont választjátok - vagy akár egyszer ezt, egyszer azt, mint én -  mindkettő után használhattok hajbalzsamot.


Most pedig jöhet egy kis szilárd sampon bemutató. Valamennyi szilárd sampon újrahasznosított papírcsomagolást kapott.  Összetevői tekintve kettő csalánport tartalmaz, kettő pedig ayurvédikus hajápoló port.

Az ayurvéda Indiából származó közel 5000 éves módszer, amely egy komplex, természetes alternatív gyógyászati rendszer, az étkezésen keresztül a mozgáson át, egészen a kozmetikumok világáig mindenhol megtalálható.

Így kerültek az ArtNatura szilárd samponokba is olyan indiai növényi porok, amelyek segítenek megőrízni a fejbőr és a haj egészségét.

Valamennyi ArtNatura szilárd sampon tartalmaz SCI szilárd tenzidet, ami jól tisztít, kíméletes a bőrrel, coco-glucoside-ot, amely segíti a jó  habzást és növényi keratint, amely segít védelmezni, javítani a hajat,

Az ArtNatura normál és zsíros hajra való szilárd sampon emelett még csalán port tartalmaz, amely szabályozza a faggyútermelést, erősíti a hajat, jojoba olajat, amely táplálja a hajat és a fejbőrt, valamint citrom és lime illóolajokat, amelyek frissé teszik a hajat.

Az ArtNatura száraz és göndör hajra való szilárd sampon szintén tartalmaz csalán port valamint ricinus olajat, amely erősíti és lágyítja, hidratálja a hajat, brokkoli olajat, amely hidratál, megkönnyíti a fésülést, ragyogást kölcsönöz és ylang-ylang illóolajat, amely fényessé és élénkké teszi a hajat.

 

Most pedig következik az ayurvédikus szekció.

 

Az ArtNatura Hajerősító szilárd sampon kétféle ayurvédikus növényi port tartalmaz. Az egyik az amla por, amely tápláló és erősítő, támogatja a hajnövekedést a hajhagymák serkentésével, a másik a bringharaj por, amely segít erősíteni, élénkíteni a hajat és a fejbőrt. Mindemellett az olívaolaj  táplálja és élénkíti a hajat, a rozmaring illóolaj  serkentő, revitalizáló hatása miatt jó hatással van a hajhagymákra, a kubeba illóolaj pedig friss illatot kölcsönöz a samponnak.

 

Az utolsó szilárd sampon, amelyet meg tudtok nálunk vásárolni az ArtNatura szilárd sampon irritált fejbőrre és korpásodás ellen. Ebben a samponban az ayurvédikus összetevő a tulsi levél por, amely korpa ellenes és viszketegség és irritáció esetén csillapító hatású és a brahmi por, amely segít csökkenteni a viszketegséget és a fejbőr kiszáradását. Tápláló olajként a neem olaj, amely táplálja és élénkíti a hajat és a babérolaj van benne, amely tisztítja és csillapítja a fejbőrt, korpásodás ellenes hatású. Jellegzetes illatát az oregánó illóolaj nyújtja, amely többek között fertőtlenítő, gombaölő hatásáról ismert, illetve serkentő és frissítő hatású és levendula illóolaj is található benne, amely pedig nyugtató hatással bír az irritált fejbőrre.

 

Amennyiben fontos számodra a környezeted védelme, az, hogy minél kevesebb műanyagot használj a háztartásodban és gondot fordítasz arra is, hogy természetes összetevőjű és magas hatóanyag-tartalmú kozmetikumokat használj családtagjaiddal együtt, úgy nálunk a hajmosást is megoldhatod természetes és környezetbarát módon.

 

 


Kapcsolódó termékek