Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Miért van szükség bőrradírozásra?

Mint ahogy minden a természetben, a bőrünk is időről időre megújul, a mélyebb rétegeiben új bőrsejtek születnek, a régiek pedig folyamatosan elhalnak és a felszínre kerülnek.


Sokat segíthetünk bőrünknek ebben a megújulásban azzal, hogy ha hetente, de inkább kettő hetente leradírozzuk a bőrtípusnak megfelelő bőrradírral az arcunkat. Selymesebbé, üdébbé teszed a bőrödet vele, javul a szövetek anyagcseréje, megelőzheted a pattanások kialakulását, a hidratáló krémek is mélyebbre tudnak hatolni, így bőröd hidratáltságát is segíted.


Természetesen a különböző típusú arcbőr különböző készítményeket kíván.

 
A kombinált bőr esetében a T-vonalban, illetve a zsíros bőr egészén a bőrradír segíti a faggyúmirigyek működésének optimalizálását és kitisztítja az eltömődött pórusokat. 

Amennyiben ezen bőrtípusokba tartozol, úgy nyugodtan használhatsz nagyobb szemcsés peelingeket, mint például az ArtNatura normál, zsíros és kombinált bőrre való arcradírt, amelyben narancshéj őrlemény található. 

A normál bőrnek is szüksége van a bőrápolásra, így a bőrradírozásra is, még ha nem is olyan gyakran, mint pl. a vegyes vagy zsíros bőrűeknek.


A száraz és az érzékeny bőr esetében, - tekintettel hogy mindkettő könnyen irritálódik és kipirosodik - apró, finom szemcsés arcradírt válassz. Én például az ArtNatura száraz, valamint az érzékeny bőrre való arcradírokban picike ricinusgyöngyöt használok hámlasztóként,
 amely gyengéden távolítja el az elhalt bőrsejteket és a szennyeződést.

Mindemellett gondoltam a lábápolásra is, hiszen lábaink egész nap dörzsölésnek, nyomásnak vannak kitéve a zokni, a harisnya, a cipő viselés miatt, így könnyen kiszárad, akár bőrkeményedés is kialakul a talpon.

Az ArtNatura lábradír ezen megkeményedett részeket segít felpuhítani a talpon.


Zuhanyozás előtt kend be mogyorónyi mennyiségű krémmel a lábad, lábfejed, gyengéd körkörös mozdulattal dörzsöld be, majd húzz rá egy zoknit vagy tekerd be például folpackkal. Hagyd hatni 20-25 percet, majd dörzsöld át a lábad. Mindezek után mosd le a maradékot és - amennyiben szükséges - használj habkövet a makacsabb bőrkeményedés  eltávolítására.


Kapcsolódó termékek