Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Natúr, mégis okozhat problémát?

Nagyon sokan kérdezitek tőlem akár írásban, akár személyes találkozások alkalmával, hogy mik azok a figyelmeztető szövegek a termékeimen. Legtöbben a terhességgel kapcsolatos mondatokra kérdeztek rá.  Nagyon örülök neki, hogy olvassátok a címkén szereplő információkat és annak is, hogy érdekel Titeket, hogy mit miért írok rá a kozmetikumaimra,  így most ebben a bejegyzésben megpróbálom Nektek összefoglalni, hogy mi a lényegük ezeknek a mondatoknak.

Minden figyelmeztetés a Ti biztonságotokat szolgálja. Azért, mert egy termék natúr, még ugyanolyan nem kívánatos reakciókat válthat ki, mint egy nem natúr termék.

Az ArtNatura címkéken és a webshopban is valamennyi kozmetikumnál szerepelnek  azon információk, hogy a termék melyik összetevői tekintetében merülhet fel leginkább allergiás reakció. Ugyanúgy, ahogy az étkezés során allergiás reakció alakulhat ki például a diófélékkel kapcsolatban, ugyanígy a kozmetikumok használata során is előállhat hasonló nem kívánatos reakció, így kérem, hogy miközben böngészítek a webshopot mindig olvassátok el a termékoldalon, hogy valamely összetevővel kapcsolatban merülhet-e fel allergiás reakció és ennek fényében hozzátok meg a döntéseteket a vásárlás során, főleg abban az esetben, ha már tudjátok, hogy valamire allergiások vagytok. 

Allergia bármikor kialakulhat egy embernél, így új kozmetikum használata előtt véleményem szerint érdemes elvégezni azt az allergia tesztet, amit az oldalamon több alkalommal is leírok, azaz használat előtt ajánlott egy kis mennyiséget a könyök belső hajlatára tenni és 24 órát figyelni, hogy okoz-e valamilyen reakciót a bőrön.

Mind az ArtNatura weboldalon, mind a címkéken találhattok olyan mondatokat, mint például terhesség alatt nem javasolt, a terhesség első harmadában nem javasolt vagy epilápsziásoknak nem javasolt stb. Valószínűleg nem megszokott a számotokra, hogy ilyen jellegű szűrési lehetőséggel találkoztok egy webshopban, de én úgy gondoltam, hogy nagyon fontos a vásárlást megelőzően minden adatot megosztani egy termékkel kapcsolatban, ezért döntöttem úgy, hogy ellenjavallatok alapján is lehessen szűrni a kencék között.

Azt, hogy egy kozmetikumot milyen időszakban javaslok, illetve nem javaslok használni, illóolaj tartalmuk alapján soroltam be különböző kategóriákba. Elsősorban azoknak ad fontos információkat, akiknek a szervezete nem szokott hozzá még az illóolajok alkalmazásához, de mindenképp érdemes betartani ezen előírásokat azoknak is, akik már korábban is használtak natúrkozmetikumokat, illetve illóolajokat. 

Remélem, néhány kérdésetekre tudtam válaszolni ezen bejegyzésemmel, amelyekre pedig nem kaptatok választ, azokkal kapcsolatban keressetek meg bátran a megadott elérhetőségeim egyikén, szívesen segítek a választásban!

Kapcsolódó termékek