Tádááá...

Bejegyzések

Évi mondja

Plastic-free July challenge, azaz Műanyagmentes Július

Plastic-free July challenge, azaz Műanyagmentes Július

Mostanában sajnos egyre többet olvashatunk a klímaváltozásról, annak felgyorsulásáról, arról, hogy ez milyen szörnyű hatással van a Bolygónkra, az állatokra, a növényekre és ránk, emberekre is. 

Szerencsére az a tapasztalatom, hogy egyre több ember veszi komolyan a figyelmeztetéseket és megteszi azokat a szükséges lépéseket, amelyekkel csökkentheti a káros anyagok kibocsátását és a felesleges hulladékok termelését, azonban sajnos még mindig nem vagyunk elegen!

Nem tudom elképzelni azt, hogy azok az emberek, akik fittyet hánynak arra, hogy állatok és növények százai pusztulnak ki, illetve a megélhetésük mindennapi küzdelemmé válik, hogyan gondolhatják azt, hogy ők, a gyerekeik, illetve az unokáik megúszhatják? Már most tapasztalhatjuk, hogy milyen szélsőségessé vált az időjárás és ez csak rosszabb lesz. A természet sokkal nagyobb Úr nálunk és meg fogja bosszúlni azt a sok ártó dolgot, amit teszünk ellene, ha nem lépünk nagyon gyorsan a helyes útra.

Éppen ezért nagyon fontosnak tartom a Műanyagmentes Július kezdeményezést és kérem, vegyétek Ti is komolyan, de ne csak júliusban! Minden felesleges műanyagot száműzzetek a háztartásotokból!

  • vegyetek vászon zsákokat a bevásárláshoz

  • használjatok műanyag fülpiszkáló helyett  bambuszból és biopamutból készült pálcikát

  • nem kell szívószál

  • eldobható műanyag borotva helyett hagyományos fém borotva

  • PET palackos üdítő és ásványvíz helyett saját palack

  • ha szoktál elvitelre kávét kérni vidd magaddal a saját poharadat

  • használjatok komposztálható szemeteszsákot

A fentieken túl még rengeteg módja van a környezetünk védelmének, kérem, fedezzétek fel és használjátok!

Az ArtNatura natúr dezodorok az első magyar, papír tubusban gyártott dezodorok. Eltökélt célom volt, hogy a dezodorjaimat nem fogom műanyag tartóban árulni és sikerült is ezt megvalósítanom. Amennyiben ezeket a dezodorokat vásárolod, szintén sokat teszel környezeted megőrzéséért. 

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni a következő blogbejegyzésem megjelenéséről, illetve a az akciókról, újdonságokról, úgy iratkozz fel a https://www.artnatura.hu weboldalon hírlevélre!Kapcsolódó termékek